10 Mart 2025 18:19

DİSK-AR: Emekli bayram ikramiyesinin en az 13 bin 793 TL olması gerekiyor

DİSK-AR, yapmış olduğu açıklamada 4 bin TL'lik emekli bayram ikramiyesinin yetersiz olduğu vurgulanırken, ikramiyenin en az 13 bin 793 TL olması gerektiği vurgulandı. 

DİSK-AR: Emekli bayram ikramiyesinin en az 13 bin 793 TL olması gerekiyor

Fotoğraflar: Pexels | Kolaj: Evrensel

DİSK Araştırma Merkezi (DİSK-AR), emekli bayram ikramiyesi konusunda değerlendirme paylaştı. Yapılan paylaşımda 4 bin TL'lik emekli bayram ikramiyesinin yetersiz olduğu vurgulanırken, ikramiyenin en az 13 bin 793 TL olması gerektiği vurgulandı. 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 3 bin liradan 4 bin liraya çıkarılması ile Cumhurbaşkanı ve emekli Cumhurbaşkanlarının maaş zamlarını düzenleyen Gençlik ve Spor Hizmetleri ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sunduklarını bildirdi. 

Güler'in bu açıklaması sonrası DİSK Araştırma Merkezi (DİSK-AR), emekli bayram ikramiyesi konusunda değerlendirme yaptı. Yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi: 

"Emekli bayram ikramiyesinin 4 bin lira olmasını öngören kanun teklifi AKP grubu tarafından Meclise sunuldu. İkramiye sadece 1.000 TL (yüzde 33) arttı. Oysa emekli bayram ikramiyesinin en az 13 bin 793 TL olması gerekiyordu. Çünkü emekli bayram ikramiyesi 2018’de asgari ücretin yüzde 62’sine karşılık geliyordu. Bu oranın korunması için ikramiyenin 13 bin 793 TL olması lazım. İkramiye 2025'te 4 bin TL olunca asgari ücretin yüzde 18’ine geriledi. Emeklinin iki bayramda toplam ikramiye kaybı 19 bin 586 TL oldu." (ANKA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sermaye diktası

Sermaye diktası

İşçi başına 608 bin lira aylık kâr elde eden TÜPRAŞ, dayattığı sefalet sözleşmesine direnen işçilerin eylemlerini ‘tutanakla işten atma’ tehdidini kullanarak şimdilik bastırdı. Kimi zaman ‘demokrasi nutukları’ atan büyük sermayenin, harekete geçen işçiyi önce polisle sonra fişleyerek tehdit etmesi, ülkedeki ‘otoriterleşme’nin esasen kimin işine yaradığını ve sermaye diktasının vardığı boyutu gösteriyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli getirildi.

Evrensel'i Takip Et